houtsnijden
houten lepels
houten schalen

Ik maak kleine producten van “vers hout van echte bomen”:

Lepels, schalen, kleine meubels, haakjes en kapstokken, etc.


Daarnaast maak ik werk in opdracht, waaronder handgesneden teksten en naam- en uithangborden, geboortelepels met inscripties e.d.


Alle producten zijn handgemaakt van vers hout van echte bomen- gekloofd, voorbewerkt met de bijl en de dissel, gesneden met mes, lepelmes en haalmes, afgewerkt met schraapstaal en verzadigd met lijnolie.

Wij gebruiken uitsluitend veilige, natuurlijke, koudgeperste, eetbare lijnolie zonder toevoegingen.


Alle producten zijn serieuze gebruiksvoorwerpen- Ze zijn sterk en duurzaam en gaan bij normaal gebruik vele jaren mee. Ze zijn afgestemd op hun gebruiksdoel: zo zijn eetlepels zeer dun (ca. 1,5 mm) en keukenlepels veel dikker.

De producten kunnen worden afgewassen, maar: niet in de afwasmachine..


In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is hout bacteriologisch niet gevaarlijk- In feite levert een houten snijplank minder besmettingsrisico dan een kunststof exemplaar: Zie hierover het onderzoek van Cliver en Kasper, 1994, school of veterinary Medicine, University of California Los Angeles >hier<. Cliver ontdekte dat E-coli bacterien slecht overdraagbaar zijn via houten snijplanken, en vrij makkelijk via kunststof, dat bovendien nauwelijks te desinfecteren is zodra er krassen zijn ontstaan. Bacteriën komen er wel op, maar vermenigvuldigen- en overleven niet in het hout. Ander onderzoek stelt dat ouderwets onderhoud met zout of met azijn uitstekend geschikt is om bij twijfel extra te reinigen.


Behalve de producten die we hier tonen kan bijna alles op bestelling worden gemaakt-

Replica’s getrouw naar historisch voorbeeld, schalen of krukjes op maat, of lepels waaraan speciale eisen worden gesteld.

Babylepels van hout zijn leuk om te geven: een op maat gemaakt veilig alternatief voor plastic, met- of zonder inscriptie.


Lepels en schalen zijn aangekocht door verzamelaars in Groot Brittannië, Zweden, de Verenigde staten en Nederland.


Interesse in een product?

Mail ons >hier<

of neem contact op via de contactpagina


Zelf producten leren maken?

Volg een workshop!

Bekijk de Lepels../Producten/Lepels.html
Bekijk de Schalen../Producten/Schalen_e.d..html
Bekijk de Krukjes ../Producten/Krukjes.html
Werk in opdracht../Producten/Werk_in_opdracht.html

Producten