houtsnijden
houten lepels
houten schalen
Producten
 
Wij maken kleine producten van “vers hout van echte bomen”:
Lepels, schalen, kleine meubels, haakjes en kapstokken, etc.
 
Daarnaast maken we werk in opdracht, waaronder handgesneden teksten en naam- en uithangborden, geboortelepels met inscripties e.d.
 
Alle producten zijn handgemaakt van vers hout van echte bomen- gekloofd, voorbewerkt met de bijl en de dissel, gesneden met mes, lepelmes en haalmes, afgewerkt met schraapstaal en verzadigd met lijnolie.
Wij gebruiken uitsluitend veilige, natuurlijke, koudgeperste, eetbare lijnolie zonder toevoegingen.
 
Alle producten zijn serieuze gebruiksvoorwerpen- Ze zijn sterk en duurzaam en gaan bij normaal gebruik vele jaren mee. Ze zijn afgestemd op hun gebruiksdoel: zo zijn eetlepels zeer dun (ca. 1,5 mm) en keukenlepels veel dikker.
De producten kunnen worden afgewassen, maar: niet in de afwasmachine..
 
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is hout bacteriologisch niet gevaarlijk- In feite levert een houten snijplank minder besmettingsrisico dan een kunststof exemplaar: Zie hierover het onderzoek van D.O. Cliver PhD, school of veterinary Medicine, University of California Los Angeles >hier<. Cliver heeft otdekt dat E-coli bacterien slecht overdraagbaar zijn via houten snijplanken, en vrij makkelijk via kunststof, dat bovendien nauwelijks te desinfecteren is zodra er krassen zijn ontstaan. Bacterien komen vermenigvuldigen zich niet en overleven niet in het hout.
 
Behalve de producten die we hier tonen kan bijna alles op bestelling worden gemaakt-
Replica’s getrouw naar historisch voorbeeld, schalen of krukjes op maat, of lepels waaraan speciale eisen worden gesteld.
Babylepels van hout zijn leuk om te geven: een op maat gemaakt veilig alternatief voor plastic, met- of zonder inscriptie.
 
Lepels en schalen zijn aangekocht door verzamelaars in Groot Brittannië, Zweden, de Verenigde staten en Nederland.
 
Interesse in een product?
Mail ons >hier<
of neem contact op via de contactpagina
 
Zelf producten leren maken?
Volg een workshop!
Bekijk de Lepels Bekijk de Schalen Bekijk de Krukjes Werk in opdracht